Social Icons

Navike zbog kojih ne možete skinuti kilograme



Napravili ste plan vježbanja i trudite ga se držati, no ipak vam se kile i dalje lijepe na vaše tijelo? Bit će da nešto radite pogrešno, a evo i tri navike koje nam uništavaju svaku dijetu i pokušaje skidanja kilograma.

Ako preporuke o voću shvaćate malo slobodnije, onda vam neće biti strano najesti se čipsa od banane na poslu ili suhih smokava uz televizor odnosno dugo očekivanu sportsku emisiju ili pak akcijski film. Mislite da je sve u redu, ali zapravo nije, jer to nije svježe nego obrađeno voće u kojem ima gomila  industrijskog šećera. Mogli ste isto tako pojesti veliku omiljenu čokolade, izašlo bi vam na isto.

Nemati vremena za redovne uravnotežene obroke navika je koja vas definitivno košta živaca, a i skuplja kilograme bez problema na vašem tijelu. Nikad nemojte izaći iz kuće bez doručka u želucu, jer ćete cijeli dan pokušavati nadoknatiti taj obrok, a najčešće će to biti kasnije navečer. Opravdanje navodno imate – niste jeli ništa cijeli dan, ali u takvom stanju okrećemo se masnijoj i kaloričnijoj hrani, što definitivno nije put prema boljoj liniji.

Za kraj, promislite malo koliko spavate. Istraživanje je pokazalo da osobe na dijeti koje spavaju pet sati ili manje prikupe dva i pol puta više masnog tkiva na trbuhu od onih koji spavaju šest ili sedam sati i tek nešto malo više od spavalica koje dnevno spavaju više od osam sati.

Stoga, ako radite nešto od ovoga, promijenite navike i kile će čudesno krenuti prema dolje. 




Moj popis blogova